Home / Inne / BALLANTINE’S BLACKBERRY MULE

BALLANTINE’S BLACKBERRY MULE

Składnikiblackberry-mule2

    • 40 ml whisky Ballantine’s Finest
    • 20 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki
    • 5 ml syropu cukrowego
    • 4 świeże jeżyny
    • piwo imbirowe do dopełnienia
    • 4 krople Angostury Bitters

Składniki

W szklance typu long ugnieść jeżyny, następnie dodać whisky, sok z limonki, angosturę i cukier. Dopełnić kruszonym lodem i piwem imbirowym, po czym dokładnie wymieszać łyżką barmańską. Dekorować skórką z limonki i jeżyną.

About Paweł Babiak

Paweł Babiak

Barman, podróżnik, bloger.

Pracowałem w takich miejscach jak Londyn, Budapeszt, Singapur czy Kuala Lumpur, gdzie zdobyłem w 2010 mistrzostwo Malezji w mixologii.
Poprzez tego blog pragnę podzielić się z wami moimi doświadczeniami ze świata barmaństwa.

Sprawdź również

Białko w koktajlach i jego substytuty

Bezpieczne obchodzenie się z jajkiem Niektórzy z nas ( w tym ja) mają wrodzoną sceptyczność …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *