Home / Inne / BALLANTINE’S SUMMER CRUSH

BALLANTINE’S SUMMER CRUSH

Składniki bf-summer-crush2

    • 40 ml whisky Ballantine’s Finest
    • 10 ml soku z cytryny
    • 10 ml syropu cukrowego
    • 3-4 kawałki świeżego ananasa
    • 20 ml soku jabłkowego antonówka

Składniki

Kawałki ananasa ugnieść w shakerze, następnie dodać whisky, sok z cytryny, syrop cukrowy i sok jabłkowy. Dokładnie wymieszać i przelać do szklanki typu short (old fashioned) wypełnionej w 2/3 pojemności lodem kruszonym. Wymieszać przy pomocy łyżki barmańskiej i dopełnić lodem kruszonym. Dekorować cząstką ananasa.

About Paweł Babiak

Paweł Babiak

Barman, podróżnik, bloger.

Pracowałem w takich miejscach jak Londyn, Budapeszt, Singapur czy Kuala Lumpur, gdzie zdobyłem w 2010 mistrzostwo Malezji w mixologii.
Poprzez tego blog pragnę podzielić się z wami moimi doświadczeniami ze świata barmaństwa.

Sprawdź również

Białko w koktajlach i jego substytuty

Bezpieczne obchodzenie się z jajkiem Niektórzy z nas ( w tym ja) mają wrodzoną sceptyczność …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *