Home / Inne / BALLANTINE’S WHISKY SOUR

BALLANTINE’S WHISKY SOUR

Składniki whisky-sour

    • 40 ml whisky Ballantine’s Finest
    • 20 ml soku z cytryny
    • 10 ml syropu cukrowego
    • cząstka cytryny (1/8) lub wisienka

Składniki

Wszystkie składniki wlać do shakera wypełnionego lodem . Wymieszać energicznie do momentu, aż na ściankach zewnętrznych shakera pojawi się efekt zmrożenia. Przelać do szklanki typu short (old fashioned) wypełnionej lodem. Dekorować cząstką cytryny albo wisienką.

About Paweł Babiak

Paweł Babiak
Barman, podróżnik, bloger. Pracowałem w takich miejscach jak Londyn, Budapeszt, Singapur czy Kuala Lumpur, gdzie zdobyłem w 2010 mistrzostwo Malezji w mixologii. Poprzez tego blog pragnę podzielić się z wami moimi doświadczeniami ze świata barmaństwa.

Sprawdź również

Białko w koktajlach i jego substytuty

Bezpieczne obchodzenie się z jajkiem Niektórzy z nas ( w tym ja) mają wrodzoną sceptyczność …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *