Home / Koktajle / Bramble
Zdjęcie: Kris Kesiak

Bramble

Gin

Sok z cytryny

Syrop cukrowy

Creme de Mure

60ml

30ml

15ml

15ml

Sposób przygotowania:

Wyszejkuj wszystkie składniki oprócz Crème de Mure. Całość przelej do szklanki typu old fashioned zasypaną kruszonym lodem.

Likier jeżynowy ostrożnie wlej, jako ostatni składnik tworząc efekt mieszających się cieczy

 

 

About Paweł Babiak

Paweł Babiak
Barman, podróżnik, bloger. Pracowałem w takich miejscach jak Londyn, Budapeszt, Singapur czy Kuala Lumpur, gdzie zdobyłem w 2010 mistrzostwo Malezji w mixologii. Poprzez tego blog pragnę podzielić się z wami moimi doświadczeniami ze świata barmaństwa.

Sprawdź również

Poznaj tajniki łączenia wina z potrawami – na co zwrócić uwagę na zakupach i w restauracji?

Kultura picia alkoholu na Starym Kontynencie jest bardzo złożona. Nie wystarczy znać różnicę pomiędzy winem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *