Home / Koktajle / CAIPIRINHA

CAIPIRINHA


CAIPIRINHA

All Day Cocktail

Metoda: Madlowanie

  • 50ml Cachaca
  • 1/2 Limonki pokrojona na 4 części
  • 2 Łyżeczki cukru

W szklance old fashion umieść limonkę oraz cukier, po czym je zgnieść używając madlera. Dodaj Cachacę i kruszony lód. Wymieszaj dobrze.

About Paweł Babiak

Paweł Babiak

Barman, podróżnik, bloger.

Pracowałem w takich miejscach jak Londyn, Budapeszt, Singapur czy Kuala Lumpur, gdzie zdobyłem w 2010 mistrzostwo Malezji w mixologii.
Poprzez tego blog pragnę podzielić się z wami moimi doświadczeniami ze świata barmaństwa.

Sprawdź również

Slow Cofortable Screw Against The Wall

Sposób przygotowania: Wszystkie składniki dobrze wyszejkować w shakerze. Przelać używając metody “single straining”  do szklanki …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *