Home / Inne / CHIVAS GALLANTRY

CHIVAS GALLANTRY

Składniki ch-gallantry

    • 40 ml whisky Chivas Regal 12YO
    • 50 ml soku z różowego grapefruita
    • 10 ml miodu
    • 2-3 krople Angostura Bitters

Składniki

Do shakera dodać kolejno miód, whisky, sok z grapefruita oraz angosturę. Wymieszać dokładnie po czym przelać do szklanki typu old fashioned wypełnionej w 2/3 pojemności lodem.  Dekorować zestem z grapefruita.

About Paweł Babiak

Paweł Babiak

Barman, podróżnik, bloger.

Pracowałem w takich miejscach jak Londyn, Budapeszt, Singapur czy Kuala Lumpur, gdzie zdobyłem w 2010 mistrzostwo Malezji w mixologii.
Poprzez tego blog pragnę podzielić się z wami moimi doświadczeniami ze świata barmaństwa.

Sprawdź również

Białko w koktajlach i jego substytuty

Bezpieczne obchodzenie się z jajkiem Niektórzy z nas ( w tym ja) mają wrodzoną sceptyczność …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *