Home / Inne / Havana Mojito

Havana Mojito

Składniki mojito

    • 40 ml rumu Havana Club Añejo 3 Años
    • 20 ml soku z limonki
    • 2 łyżki barowe cukru białego
    • 10-12 listków mięty
    • woda gazowana

Składniki

Do szklanki typu long wlać sok z limonki, następnie dodać cukier, zamieszać  aby rozpuścić cukier. Dodać miętę oddzieloną od łodygi, którą przed wrzuceniem należy lekko zgnieść w dłoniach. Wlać rum, zasypać szklankę lodem do 2/3 (całe kości – nie kruszony!). Dolać wodę gazowaną do 2/3 pojemności szklanki i wymieszać łyżką barmańską. Dopełnić lód i wodę. Dekorować miętą lub limonką.

About Paweł Babiak

Paweł Babiak
Barman, podróżnik, bloger. Pracowałem w takich miejscach jak Londyn, Budapeszt, Singapur czy Kuala Lumpur, gdzie zdobyłem w 2010 mistrzostwo Malezji w mixologii. Poprzez tego blog pragnę podzielić się z wami moimi doświadczeniami ze świata barmaństwa.

Sprawdź również

Historia Bacardi | Video |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *