Home / Koktajle / MOJITO

MOJITO


MOJITO


Longdrink

Metoda: Budowana + madlowanie

  • 40ml Jasnego rumu
  • 30ml Soku z limonki
  • 6 Gałązek mięty
  • 2 Łyżeczki cukru
  • Woda sodowa

Zmadluj miętę, cukier oraz sok z limonki
Dodaj odrobinę wody sodowej oraz wypełnij szklankę kruszonym lodem. Dodaj rum i dopełnij wodą sodową.
Dekoracja: Listek mięty oraz plasterek cytryny

About Paweł Babiak

Paweł Babiak
Barman, podróżnik, bloger. Pracowałem w takich miejscach jak Londyn, Budapeszt, Singapur czy Kuala Lumpur, gdzie zdobyłem w 2010 mistrzostwo Malezji w mixologii. Poprzez tego blog pragnę podzielić się z wami moimi doświadczeniami ze świata barmaństwa.

Sprawdź również

Slow Cofortable Screw Against The Wall

Sposób przygotowania: Wszystkie składniki dobrze wyszejkować w shakerze. Przelać używając metody “single straining”  do szklanki …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *