Home / Inne / PEAR AND CINNAMON COLLINS

PEAR AND CINNAMON COLLINS

Składniki av-pear-cinnamon-collins

    • 40 ml wódki Absolut Pears
    • ½ świeżej gruszki lub 20ml musu gruszkowego
    • 20 ml świeży soku cytrynowego
    • 15ml syrop cukrowy
    • Woda sodowa

Składniki

Rozgnieść gruszkę w szklanicy barmańskiej z syropem cukrowym, dodać wódkę, sok z cytryny, syrop cukrowy, dopełnić shaker lodem, wymieszać. Zawartość przelać do szklanki typu long wypełnionej lodem, całość dopełnić wodą sodową. Dekorować 1/8 gruszki i cząstką cytryny.

About Paweł Babiak

Paweł Babiak
Barman, podróżnik, bloger. Pracowałem w takich miejscach jak Londyn, Budapeszt, Singapur czy Kuala Lumpur, gdzie zdobyłem w 2010 mistrzostwo Malezji w mixologii. Poprzez tego blog pragnę podzielić się z wami moimi doświadczeniami ze świata barmaństwa.

Sprawdź również

Białko w koktajlach i jego substytuty

Bezpieczne obchodzenie się z jajkiem Niektórzy z nas ( w tym ja) mają wrodzoną sceptyczność …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *