Home / Inne / PINEAPPLE & GINGER SMASH

PINEAPPLE & GINGER SMASH

Składniki pinneapple-ginger-smash

    • 40 ml wódki Absolut Pears
    • 10 ml soku z cytryny
    • 10 ml syropu cukrowego
    • 2 plastry świeżego ananasa
    • 4 plasterki imbiru (1 mm)
    • 10 ml soku ananasowego
    • liść ananasa do dekoracji

Składniki

Ananas i imbir ugnieść w szklance typu long, dodać kolejno wszystkie składniki, dopełnić lodem kruszonym do 2/3 pojemności szklanki. Następnie mocno wymieszać łyżką barmańską i ponownie dopełnić lodem. Dekorować liściem ananasa i wisienką maraschino.

About Paweł Babiak

Paweł Babiak

Barman, podróżnik, bloger.

Pracowałem w takich miejscach jak Londyn, Budapeszt, Singapur czy Kuala Lumpur, gdzie zdobyłem w 2010 mistrzostwo Malezji w mixologii.
Poprzez tego blog pragnę podzielić się z wami moimi doświadczeniami ze świata barmaństwa.

Sprawdź również

Białko w koktajlach i jego substytuty

Bezpieczne obchodzenie się z jajkiem Niektórzy z nas ( w tym ja) mają wrodzoną sceptyczność …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *