Home / Koktajle / PORTO FLIP

PORTO FLIP


PORTO FLIP


After Dinner Cocktail

Metoda: Szejkowanie

  • 15ml Brandy
  • 45ml czerwonego porto
  • 10ml Żółtka jajka

Wykłócić dobrze w szejkerze, po czym przecedzić do schłodzonej szklanki koktajlowej.
Dekoracja: Posypać świeżo startą gałką muszkatołową

About Paweł Babiak

Paweł Babiak
Barman, podróżnik, bloger. Pracowałem w takich miejscach jak Londyn, Budapeszt, Singapur czy Kuala Lumpur, gdzie zdobyłem w 2010 mistrzostwo Malezji w mixologii. Poprzez tego blog pragnę podzielić się z wami moimi doświadczeniami ze świata barmaństwa.

Sprawdź również

Slow Cofortable Screw Against The Wall

Sposób przygotowania: Wszystkie składniki dobrze wyszejkować w shakerze. Przelać używając metody “single straining”  do szklanki …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *