Home / Koktajle / RAMOS FIZZ

RAMOS FIZZ


Longdrink


RAMOS FIZZ

Metoda: Kombinowana

  • 45ml Ginu
  • 15ml Soku z limonki
  • 15ml Soku z cytryny
  • 30ml Syropu cukrowego
  • 60ml Śmietanki
  • 1 Białko jajka
  • 2 krople waniliowego ekstraktu
  • Kilka kropel Wody z kwiatów pomarańczy (Orange flower water)
  • Woda sodowa

Wszystkie składniki poza wodą sodową szejkujemy w szejkerze metodą „dry shake” bez lodu. Przelewamy do dużej szklanki oraz dopełniamy wodą sodową.

About Paweł Babiak

Paweł Babiak
Barman, podróżnik, bloger. Pracowałem w takich miejscach jak Londyn, Budapeszt, Singapur czy Kuala Lumpur, gdzie zdobyłem w 2010 mistrzostwo Malezji w mixologii. Poprzez tego blog pragnę podzielić się z wami moimi doświadczeniami ze świata barmaństwa.

Sprawdź również

Slow Cofortable Screw Against The Wall

Sposób przygotowania: Wszystkie składniki dobrze wyszejkować w shakerze. Przelać używając metody “single straining”  do szklanki …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *