Home / Koktajle / WHISKEY SOUR

WHISKEY SOUR


WHISKEY SOUR

Before Dinner Cocktail

Metoda: Szejkowanie

  • 45ml Bourbon Whiskey
  • 30ml Soku cytrynowego
  • 15ml Syropu cukrowego

Wykłócić dobrze w szejkerze, po czym przecedzić do schłodzonej szklanki koktajlowej.
Jeśli serwowany jest „on the rocks” wówczas podajemy go w szklance old-fashioned z lodem.
Dekoracja: Wisienka maraschino oraz plasterek pomarańczy
Opcjonalnie: Odrobina jajka białego. Wówczas musimy mocniej szejkować, aby uzyskać piankę

About Paweł Babiak

Paweł Babiak

Barman, podróżnik, bloger.

Pracowałem w takich miejscach jak Londyn, Budapeszt, Singapur czy Kuala Lumpur, gdzie zdobyłem w 2010 mistrzostwo Malezji w mixologii.
Poprzez tego blog pragnę podzielić się z wami moimi doświadczeniami ze świata barmaństwa.

Sprawdź również

Slow Cofortable Screw Against The Wall

Sposób przygotowania: Wszystkie składniki dobrze wyszejkować w shakerze. Przelać używając metody “single straining”  do szklanki …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *