Home / Inne / Zima (Winter) Sour

Zima (Winter) Sour

Zwycięzka receptura konkursu MONIN “Twist Your Classics”
Author : Robb Collins

Produkty MONIN
• 15 ml syropu MONIN Passion Fruit
• 5 ml syropuMONIN Gum

Pozostałe Składniki
• 45 ml Żubrówki
• 20 ml świeżego soku z cytryny
• 15 ml świeżego soku z jabłek Gala
• 15 ml biała z jaj organicznych od kur z wolnego wybiegu
• 3 krople Absyntu

Metoda
Wszystkie składniki (zaczynając od białka), z wyjątkiem Absyntu, dodoajemy do szklanicy barmańskiej,
Shakujemy,
Dodajemy lodu,
Ponownie energicznie shakujemy,
Przelwamy używając metody duble straining do zmrożonego szkła,opłukanego Absyntem,
Dekorujemy ogrzaną gwiazdką Anyżu

About Lidia Karecka

Lidia Karecka
Barmanka pracująca w Londynie. Kobiece spojrzenie na świat barmański.

Sprawdź również

Absynt

Czym jest absynt? Czym jest piołun? Piołun, a konkretnie odmiana Artemisia absinthium, bo tylko taką …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *